dimecres, 21 d’agost del 2013

Canvis en la programació del II Aplec de Camp de Túria


Aquesta darrera setmana les diverses entitats que organitzem l'Aplec de Camp de Túria ens hem vist obligades a realitzar diversos canvis en la programació d'aquesta segona edició. Malgrat la nostra insistència i voluntat de diàleg, finalment hem hagut de reduir l'aposta musical programada en un primer moment a causa dels requisits legals i dels tràmits tècnics i administratius exigits.

Així, doncs, la programació musical queda de la següent manera: divendres 13 i vingudes des de Castalla (el poble del gran mestre Enric Valor), actuació de El Diluvi; dissabte 14 concert de Rapsodes, At-Versaris, Orxata Sound System i PD Biano.

Malgrat els requisits imposats, des de l'organització de l'Aplec de Camp de Túria valorem positivament que l'Ajuntament de l'Eliana s'haja compromés a acollir la trobada. Tot i això considerem que, de vegades, l'administració fa una interpretació massa restrictiva de la legislació pel que fa a l'ús dels espais públics, que són, no ho oblidem, l'entorn natural i propi de les relacions personals i col·lectives d'una societat. Conseqüentment, creiem necessari reivindicar aquests espais com allò que són.

Per finalitzar, volem recordar que l'Aplec de Camp de Túria naix de l'esforç i la voluntat de desenes d'entitats d'arreu de la comarca i que, si bé el seu principal objectiu és l'organització d'un espai de trobada per oferir una alternativa cultural i d'oci no consumista, la seua essència és molt més ampla. Cap llei, requisit tècnic o procediment administratiu pot ficar fre als lligams, a les complicitats i a les dinàmiques que anem teixint entre totes aquelles que formem part del projecte.


Qui sembra aplec recull comarca!