dilluns, 7 de setembre del 2015

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE L'APLEC DE CAMP DE TÚRIA


1. L'Aplec de Camp de Túria vam nàixer al 2012 amb l'objectiu d'aglutinar a través d'un projecte comú a totes aquelles persones que treballem i lluitem cada dia per millorar la nostra comarca. Som un projecte autogestionat que treballem amb una clara voluntat transformadora per trencar amb el sistema capitalista i patriarcal, des de la nostra realitat més immediata. Per això, tenim clars els valors que volem reproduir i fomentar als nostres actes i espais: cooperació, participació, solidaritat, estima per la nostra terra, cultura i llengua, alegria, esperit crític, esforç i germanor...

Ja fa quatre anys que aquest projecte camina amb pas ferm (Bétera, l'Eliana, Nàquera i Llíria): cada edició amb la seua pròpia història, alegries i maldecaps... però sempre amb la ferma convicció que el caràcter itinerant de l'Aplec és un tret fonamental i bàsic per a que aquest projecte tinga sentit: fer aplec, fer comarca.

Duem un any treballant en l'autogestió (I Calçotada) i programació del IV Aplec: cercavila festiva amb música, muixeranga, danses, gegants i cabuts; tallers de ceràmica, jocs de taula, fira d'adopció d'animals, jocs populars, actuació de Dani Miquel, fira d'entitats comarcals, tallers de danses valencianes; actuació de Maria Faubel, Rascanya i Sarau; exhibició i taller de pilota valenciana; taller de jota lliriana; taller de muixeranga; correfocs; cercatasques amb xaranga; dinar i sopar populars; volta guiada per l'entorn de Llíria; un espai de debat i formació com la xerrada al voltant de les sobiranies i el concert de King Kong Boy, Skatuttipresto, La Gossa Sorda, Zoo i la Fucktoria.

2. En tant que projecte autogestionat, són moltes les dificultats amb les que ens trobem: traves polítiques, legals i administratives i, sobretot, econòmiques... En aquest sentit, volem explicar-vos amb sinceritat i autocrítica - a totes aquelles persones que haveu confiat i apostat pel nostre projecte (en la seua totalitat) i que vau lamentar la suspensió del concert de dissabte nit tres hores després del seu inici – el què va passar:

Fa mesos que planificarem la ubicació exacta del concert. Deu dies abans de l'Aplec, hi apareixen els primers indicis de probabilitat de pluja. Comencem a treballar en cercar alternatives per a que l'Aplec i totes les seues activitats es desenvolupen amb normalitat.

Són dies frenètics d'assemblees cercant solucions, de negociacions amb l'Ajuntament, tècnics, policia, segurs, pla d'emergència i evacuacions. A més a més de totes les feines que comporta la realització d'un Aplec d'aquestes característiques (no només el concert).

En un primer moment, vam poder reubicar totes les activitats de l'Aplec (excepte el concert). Més tard, aconseguirem un espai on realitzar el concert en cobert tot i que les condicions eren molt pitjors que al lloc inicial: pitjor sonoritat i limitació en la durada del concert. Tot i així, vam publicitar a les xarxes socials l'existència d'aquesta opció com a una alternativa en cas de previsió de pluja.

Dos dies abans de la realització del concert, totes les previsions de pluja durant la setmana s'havien incomplert. Així, veient que les previsions meteorològiques havien canviat i que ja no s'esperava pluja per a la nit de dissabte, vam optar per condicionar l'espai del polígon i descartar l'altra opció, sempre amb la voluntat d'oferir-vos unes millors condicions de concert (so i durada).

3. Dit açò, som conseqüents amb les nostres decisions i assumim la responsabilitat de no haver pres l'encertada, al mateix temps que acceptem les crítiques rebudes per aquesta qüestió. Volem afegir que nosaltres, al igual que totes les voluntàries, en tant que projecte autogestionat, també vàrem comprar l'entrada i comprenem el malestar per no poder acabar el concert a causa de la pluja.

Després d'un any de gestions i preparació ens sentim doblement decebuts. Tot i així volem agrair la comprensió de la majoria de vosaltres, així com expressar el malestar i rebuig a determinades actituds agressives i poc respectuoses que varem patir i que pensem no deguem tolerar. Amb aquest comunicat pretenem explicar-vos què és l'Aplec, així com disculpar-nos per no haver-vos pogut oferir el concert complet.

A més, volem transmetre el nostre més sincer i profund agraïment a totes aquelles persones que han col·laborat en aquest IV Aplec: les que de manera totalment desinteressada heu treballat en aquest concert fent torns de muntatge, barra i seguretat; als tècnics de so i d'escenari; als músics per la seua paciència, ajuda i comprensió. Gràcies.

I, sobretot, a vosaltres, les que confieu i aposteu pel nostre projecte, mil gràcies per les mostres de suport rebudes: l'Aplec és per a vosaltres.

Per últim, comunicar-vos que estem treballant per a poder reescriure el final d'aquest gran IV Aplec a Llíria.

7 de setembre,
Assemblea Aplec Camp de Túria