dilluns, 6 de febrer del 2017

Camp de Túria Batega. No som comarca dormitori

Des de l'Aplec Camp de Túria us volem convidar a la pròxima presentació de la campanya comarcal: “CAMP DE TÚRIA BATEGA” que tindrà lloc el proper divendres 10 de febrer al Casal Jaume I de Camp de Túria (Av. Dels Furs 17 – Llíria).


BATEGA és proposa com una reivindicació: Som una comarca amb vida, cultura, arrels, NO VOLEM SER UNA COMARCA DORMITORI. És un projecte que crida per la vida en els nostres pobles, una iniciativa que l'Aplec volem engegar amb la col·laboració i participació de la gent, les associacions i els col·lectius de la nostra comarca i, així, juntes donar-li valor a la nostra història, la nostra cultura o els nostres espais naturals. Concretament, la campanya “CAMP DE TÚRIA BATEGA” pretén:

  • Ficar en valor el Camp de Túria en el seu conjunt. Es tracta de promocionar tot allò que dóna i omple de vida la nostra comarca (treball, oci, cultura, vertebració...).
  • Visibilitzar problemàtiques i reivindicar-ne solucions. Partint d'una anàlisi, plantejar de manera col·lectiva quin és el futur que volem i necessitem per a poder fer vida als nostres pobles.
  • Incidir en la creació i l'enfortiment d'una identitat comarcal pròpia, a través de la creació de llaços i relacions entre els diversos agents del Camp de Túria que treballen tot plegat per tal d'enfortir la nostra identitat comarcal.
  • Apostar per un model de relacions humanes basades en la comunitat i la solidaritat.

La campanya “Batega” no és exclusivament una campanya de l'Aplec Camp de Túria. Batega anirà construint-se entre totes, de baix cap a dalt, a partir dels plantejaments, necessitats i reivindicacions que qualsevol col·lectiu amb un interés comú puga proposar i desenvolupar. Així, des d'Aplec oferim a aquells col·lectius que s'hi vulguen sumar:

  • En primer lloc, totes les eines ideològiques i discursives que hem anat exposant per a reivindicar el Camp de Túria com una comarca viva.
  • En segon lloc, material gràfic que seguisca la línia estètica de la campanya per tal que tots els actes o activitats que s'hi organitzen siguen fàcilment identificables amb Batega.
  • En tercer lloc, difusió dels plantejaments, actes i iniciatives que isquen des dels col·lectius que s'hi vulguen sumar.
  • I finalment, el que ens sembla més interessant, suport a nivell de recursos humans fent créixer, així, aquesta xarxa d'ajuda i cooperació que poc a poc anem teixint a nivell comarcal.

US ESPEREM EL DIVENDRES 10 DE FEBER, A LES 19:30H, AL CASAL JAUME I.